موضوع هسته ای ترفند دیپلماتیک رژیم برای سرکوب اعتراضات داخلی

 

سایت مردمک نزدیک به موسوی: روزنامه واشنگتن پست نوشت: رژیم جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند پس لرزه‌های پس از انتخابات را مهار کند و مخالفان دموکرات را سرکوب می‌کند.این روزنامه نوشت: دولت محمود احمدی‌نژاد و متحدانش برای تحکیم قدرت، از موضوع هسته‌ای به عنوان ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر انتقادهای داخلی بهره‌برداری می‌کنند.

 

واشنگتن پست درتوضیح این مطلب تاکید کرد که ایران در ماه‌های اخیر توافق‌های هسته‌ای را پذیرفت، بعد این توافق‌ها را رد کرد و سپس خود پیشنهادهای مخالف با توافق‌ها را مطرح کرد.

این روزنامه توصیه کرد که آمریکا و متحدانش در نحوه برخورد با این ترفند دیپلماتیک ایران که برای سرکوب نارضایتی داخلی است، مصمم عمل کنند و مسئولیت‌های اخلاقی را باتوجه به سیستم پیچیده حاکم بر ایران مورد توجه قرار دهند.

 

تقویت سپاه و بسیج

 

واشنگتن پست در توضیح ترفند دیپلماتیک جدید در ایران به نقش سپاه پرداخته و می‌نویسد: ساختار و جهت‌گیری سپاه به‌طرز قابل توجهی درحال تغییر است. براساس این گزارش، رژیم تهران زیرساختاری را برای سرکوب راه‌اندازی کرده است و دراین میان نیروهای سپاه و بسیج ادغام شده‌اند تا توطئه‌های خیالی ستون پنجم (نامرئی) را نابود کنند.

 

واشنگتن پست نوشت: برهمین اساس بود که محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه، اعلام کرد که تغییرات ساختاری سپاه «بخش‌های فرهنگی و مبارزه با جنگ نرم» را هدف گرفته است.این روزنامه، انتصاب محمدرضا نقدی به سمت رییس و فرمانده سازمان بسیج مستضعفان و حسین طائب به سمت معاون اطلاعات کل سپاه را در راستای تقویت زیرساختار سپاه و بسیج، ارزیابی کرد.واشنگتن پست نوشت: نقدی و طائب در شکنجه و ترور مخالفان در داخل و خارج از کشور و زندانی‌کردن روزنامه‌نگاران و سیاست‌مداران اصلاح‌طلب، نقش داشته‌اند.

 

روش‌های پاک‌سازی

 

واشنگتن پست نوشت: ویژگی عجیب نسل جوان‌تر اصولگرایان ایران تا جایی است که آنان نخستین سال‌های 1980 (دهه 1360) را آرزو می‌کنند.به نوشته واشنگتن پست، بسیاری از ناظران واقع‌گرا نخستین سال‌های 1980 ایران را زمان حمله خارجی، تجزیه‌طلبی قومی و تفرقه اجتماعی می‌دانند اما احمدی نژاد، نیروهای امنیتی و بسیاری از سیاستمداران، آن سال‌ها را دوره‌ای می‌دانند که ایران با ایثار و ایستادگی، خود را از بندها نجات داد. این روزنامه نوشت: جمهوری اسلامی ایران تحت لوای «جمهوری تقوا» برای مقابله با سکولاریسم و لیبرالیسم، با توسل به ترور، خشونت و انقلاب فرهنگی موفق شد کشور را پاک‌سازی کند.

 

این روزنامه تاکید کرد که تدابیر مشابه در ماه‌های اخیر هم در ایران اجرا شده است تا جایی که مهدی کروبی و میرحسین موسوی، نامزدهای انتخابات، تهدید به بازداشت شده‌اند، دانشگاه‌ها هدف «پاک‌سازی» تبلیغاتی قرار گرفته و فعالان جامعه مدنی به زندان محکوم شده‌اند.واشنگتن پست نوشت «طرفداران بی‌تجربه آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران هم ماشین دولتی برای پاک‌سازی بی‌رحمانه را به راه انداخته‌اند

 

تلاش برای بقا

 

این روزنامه نوشت: رژیم ایران برای بقای قدرت تلاش می‌کند و در این میان در مسیرهای متضاد در حرکت است.

تشکیلات روحانی ایران از یک سو منتقدان را عامل غرب می‌داند و ازسوی دیگر هم‌زمان خواستار برقراری ارتباط با قدرت‌های خارجی هستند.به نوشته واشنگتن پست، دولت‌مردان حکومت دینی ایران از رویدادهای پس از انتخابات مطالب زیادی آموخته‌اند و  می‌دانند که در دوره ارتباطات الکترونیکی ، کتک زدن معترضان و حمله به خوابگاه‌های دانشگاه‌ها از چشم بین‌الملل دور نمی‌ماند.

 

سران حکومت ایران می‌دانند که اقدامات ناخوشایندشان موجب درخواست‌های بین‌الملل برای تحریم هرچه بیشتر این حکومت دینی منزوی خواهد شد.دولت ایران برای خنثی کردن این درخواست‌های تحریم، روند گفت‌وگوهای هسته‌ای را طولانی و بی‌نتیجه می‌سازد تا غرب را از انتقاد بابت سرکوب حقوق بشر در داخل، بازدارد.

 

اشتباه غرب

 

واشنگتن پست در بخش آخر این مقاله تحلیلی می‌نویسد: معامله با ایران همیشه با خطرات اخلاقی پیچیده همراه بوده و دراین میان اشتباه همیشگی غرب این بوده که موضوع هسته‌ای را بالاتر از دیگر نگرانی‌ها قرار داده است.

مشکل ایران به فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی محدود نمی‌شود و دراین میان این موضوع درک نمی‌شود که چرا آمریکا و دیگر کشورها درگیر بررسی معاملات هسته‌ای با رژیمی هستند که با سازمان‌های تروریستی ارتباطش را حفظ کرده و به سرکوب داخلی ادامه می‌دهد.مقام‌های غربی باید هوشیار باشند و به ایران تفهیم کنند که موضوع هسته‌ای تنها موضوع مورد اختلاف با غرب نیست. تندروهای ایران باید بدانند که اگر به سرکوب معترضان ادامه دهند، بهای این اقدام می‌تواند حذف این کشور از مذاکره با غرب باشد.